perjantai 1. elokuuta 2014

Salaiset synttärit


No niin, se olisi sitten elokuun ensimmäinen päivä, ja blogi palaa kesätauolta. Tästä eteenpäin tänne ilmestyy juttua taas lähes päivittäin, sen verran ihmeteltävää on kesän aikana kertynyt.

Nina Mikkonen täytti äskettäin 50 vuotta. Niille, jotka eivät tiedä kuka Nina Mikkonen on, kerrotakoon, että hän on mäntsäläinen kampaaja, kotiäiti ja Timo T.A. Mikkosen vaimo. Ja Rita Tainolan kaveri.

Ninalla oli siis synttärit äskettäin. Nina oli päättänyt, ettei juhlista päivää mitenkään. Kaikki energia kun menee kuulemma arjen pyörittämiseen ja perheen säästötkin ovat huvenneet ulkomaalaukseen. Todennäköisesti siis talon ulkomaalaukseen. Kaiken lisäksi päivänsankari ei oikein osaa nostaa itseään jalustalle eikä juhlistaa itseään.

Sen verran sitä osattiin kuitenkin, että soitettiin Tainolan Ritalle Ilta-Sanomiin ja kerrottiin, kuinka niitä viisikymmenpäiviä sitten juhlittiin. Vaikkei sitä oikein jakseta nostaa itseään minkäänlaiselle jalustalle.

Juhlat oli kuulemma järjestänyt perheen 12 -vuotias Aspegrenin oireryhtymää sairastava Mikael -poika. Sairaus muistetaan luonnollisesti mainita jutussa, jonka Tainola on Ilta-Sanomiin juhlista kirjoittanut. Siis niistä juhlista, joita ei juhlistettu lainkaan. No, Mikael, sairaudestaan huolimatta, oli koko 12 -vuotiaan tarmolla järjestänyt päivän ohjelman, kuvausryhmän kuvaamaan mitä juhlissa tapahtui, suunnitellut juhlapuheen ja "hauskoja sketsejä" , kutsunut vielä ystävät ja tutut nyyttikesteille seuraavana päivänä. Kaikki tämä luonnollisesti aivan yllärinä juhlakalulle, joka siis halusi viettää synttärinsä rauhassa, korkeintaan antamalla puolen sivun haastettelun Rita Tainolalle. Kun sitä on niin vaikea nostaa itseään jalustalle.

Itkuhan siinä tuli. Onneksi tällä kertaa kuitenkin itkettiin onnesta. ja itkettiin niin, ettei siitä meinannut tulla loppua ollenkaan. Kun kaiken lisäksi Timo T.A:kin oli jaksanut liittyä juhlintaan. Tainolan mukaan "hilpeät kekkerit" jatkuivatkin myöhään iltaan. Ja kaikilla oli niin mukavaa. Pikkasen pelottaa vaan se, että mitäköhän sitten tapahtuu, kun Nina päättää jossain vaiheessa oikein juhlia synttäreitään?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti