torstai 14. elokuuta 2014

Eurooppalainen jääkiekko

                            
                                                      

Kiekkoniilot läpi Euroopan ovat haaveilleet vuosikymmeniä eurooppalaisesta jääkiekkosarjasta.Takaraivossa on kummitellut jalkapallon Champions League järjettömine televisio- ja mainossopimuksineen. Hei, tämähän on laillistettu keino painaa rahaa!

Vaan kun ei ole. Ei ainakaan jääkiekon osalta. Eikä varsinkaan lyhyellä aikajänteellä. Eurooppalainen mestareiden liiga jääkiekossa voi toimia, mutta se toimii vasta sitten kun se on vakiinnuttanut paikkansa kilpailukalenterissa, sitten kun se tarjoaa siihen osallistuville joukkueille riittävän haasteen ja toimiston väelle riittävästi fyrkkaa. Ja kaiken tämän oikeaan aikaan siten, ettei se se sotke kotimaisessa sarjassa pärjäämistä. Joten jos joku tälläistä sarjaa alkaa suunnitella, sitä rahaa pitäisi olla riittävästi, samoin kärsivällisyyttä ja  melkoinen määrä neuvottelukykyä. Urheilullisuus on yksi aspekti, on varmaan hienoa olla 'Euroopan mestari', mutta se on vielä hienompaa, jos siitä oman pankkitilin saldo kasvaa riittävästi. Niin pelaajilla kuin seuralla.

Ai niin, joku on tuollaisen sarjan suunnitellut, syksyllähän alkaa CHL. Jos alkaa. Homma ryssittiin perinteiseen kiekkoväen tapaan jo ennen kick offia, sarjaa alettiin rummuttaa ilman, että olisi ehditty ihan kaikkia taustoja tarkistaa. Nyt pelaajat ainakin Suomessa vaativat lisää liksaa ihan vaan sen takia, että duunit lisääntyy. Mikä nyt ei ole kauhean yllättävää. Kauhulla odotan sitä, että kun sosiaalidemokratian kotimaassa Ruotsissa herätään samaan asiaan. Sitten ne palikat vasta sekaisin ovatkin.

Tämä sorku pelaajien palkkioista kuvastaa sitä harrastelijapuuhailijoiden otetta jääkiekon laajentamiseen mikä on ollut leimaavaa iät ajat. Jalkapallon mittakaavoihin kiekko ei ikinä tule yltämään, mutta jos asioita olisi mietitty hieman enemmän ja hieman pidempään, ihan oikea sauma lajin kasvulle olisi ollut olemassa. Nyt kun taas kerran asiat on sotkettu jo lähdössä, kiekkoväki voi seurata vain katseella kun kori-, lento-, vesi-, käsi- ja jalkapallo menee oikealta ja vasemmalta ohi.Ja Ihan syystä. Kukaan kun ei tullut ajattelleeksi asioista riittävän ajoissa. Ja riittävän syvällisesti. Ja realistisesti. 1 kommentti: