keskiviikko 13. elokuuta 2014

Shortsit

                                              


Tässä on nyt pari päivää ollut fiiliksenä se, että kaikki vituttaa. Älkääkä kukaan kyselkö, että mikä, sillä en osaa vastata. Tai osaan, vastaus on että kaikki. Siis myös ne ihmiset, jotka kyselevät, että mikä/miksi/milloin/jne.vituttaa. Saattaa tästä blogipläyksestä tulla siis hieman kitkerä. Mutta teitä on varoitettu!

Suomessa on tällä hetkellä pääministeri, joka liikkuu kansan parissa, harrastaa liikuntaa, esiintyy sosiaalisessa mediassa ja käyttää lämpimillä keleillä shortseja! Siis shortseja! Vaikka on pääministeri!

Lainaus joltain 50 -vuotiaalta naiselta Seinäjoen kävelykadulta kun pääministeri oli käymässä kaupungissa (IS 12.08.2014): "Suomi on hätätilassa ja täällä pääministeri esittelee sääriään." Juuri näin!  Suomen väitetty hätätila helpottaisi heti, jos pääministeri kävelisi Seinäjoen kävelykadulla lähes 30 asteen helteessä teryleenihousuissa. Ja kainalostaan kellertävässä valkoisessa kauluspaidassa. Näin ovat pääministerit tähän asti tehneet ja aina ollaan pärjätty. Ja nyt tämä nykyinen patsastelee shortseissa..... Eihän tästä tule mitään! Paljaat sääret ja hätätila. Ne eivät nyt vaan sovi yhteen. Kevyt iltapäiväkänni teryleenihousuissa kaupunginjohtajan saunalla toimisi kyllä. Mutta triathlon, selfiet ja hyvä kunto -  ei tule mitään! Ei kerta kaikkiaan yhtään mitään.

Suomen pääministeri on toiminut virassaan nyt about kaksi kuukautta. Josta noin puolet lomalla. Mutta jo nyt kärkkäimmät ovat ehtineet ilmoittaa, ettei homma toimi. Pääministeri kun on, siis lomallaan, ehtinyt osallistua triathloniin, ladata selfieitä someen ja jutellut muutenkin ihan liikaa tavisten kanssa. Ja luvannut vielä kaiken lisäksi ettei tule muuttamaan käyttäytymistään. Joten miten se sitten niiden asiakysymysten kanssa pärjää?

Ihan muutama juttu kaikille kitisijöille. Aina on valitettu sitä, että poliitikot vieraantuvat kansasta. Ja kun pääministeri sitten pitää yhteyttä meihin taviksiin, ei sekään ole oikein. Vittu! Mistä minä nyt valitan?

Suomi ei ole enää sama maa kuin joskus 1970 -luvulla. Pääministeri(kään) ei ole enää koskematon vaan toimii virassaan koko ajan meidän ihan tavallisten ihmisten arvioinnin alaisena. Lähes 24/7. Joskus 70 -luvulla pääministeri ja muu hallitus olivat niin korkealla, että kaikki mitä joku maatalousministeri sanoi, otettiin vastaan kuin jumalan sana. Olihan se kuitenkin oikein ministeri..... ja sitten niitä siltoja tehtiin pikku kyliin enemmän kuin ikinä olisi tarvittukaan ihan vaan siksi, että Kepu oli hallituksessa aivan liian pitkään. Yhteydenpito kansalaisiin hoitui lähinnä kunnan- tai kaupunginjohtajien välityksellä ministerin vieraillessa kaupungissa/kylässä. Tapaamiseen oli valjastettu paikallinen musiikkiopisto ja -leikkikoulu soittamaan jotain kuolettavan tylsää paikallista kansanmusiikkia. Josta kaikki paikallaolijat eivät välinneet paskaakaan, mutta pakkohan se on. Ja nutturapäiset kulttuuritädit olivat iloisia. Nyt kun pääministeri on somessa, ja ihan kuka tahansa voi viestiä suoraan hänelle, niin onhan siinä sulattelemista. Ainakin kaikille yli 45 -vuotiaille. Ja niille kulttuuritädeille.

Lopuksi ihan tiedoksi; maailma muuttuu. Ihan koko ajan, halusimme me sitä tai emme. Nykyään polittikot tekevät vaalikampanjaansa koko vaalikauden, enää ei riitä ne kenossa olevat, rännän ja lumen tuhrimat viralliset vaalimainokset siinä sillan kupeessa. Jos naamari on ollut riittävän usein Seiskassa, äänivyöry on taattu. Vaikka et olisi tehnyt politiikkaa yhtään. Kysykää vaikka Teuvo Hakkaraiselta tai Timo Soinilta. Riittää kun vaalikauden aikana joko mokailee riittävästi tai laukoo ei-mitään-tarkoittavia mukahauskoja onelinereita. Kansa tykkää ja ääniä satelee.

Vaikeampaa on näillä sinne hämärään 70 -luvulle jämähtäneille puolueille. Se, että sinulla on SDP:n jäsenkirja, ei enää jostain syystä takaakaan eläkevirkaa paperiliittimen oikaisijana jonkun kaupungin kaupunginvirastossa. Kun meillä on tuo shortseissa kulkeva pääministeri. Joka vaatii tuottavuutta....... Paska äijä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti