lauantai 3. lokakuuta 2015

Rajat kiinni!

                                                              

Tänään on taas Suomen liput liehuneet ja Kiitos -paidat kiristäneet kun eri puolilla maata on osoitettu mieltä pakolaistulvaa vastaan Rajat Kiinni -mielenosoituksissa. Veteraanit eivät kuulemma puolustaneet Suomea siksi, että tänne otettaisiin selkeitä "elintasopakolaisia", jotka ovat lähteneet usein hyvinkin vaaralliselle reissulle kotiseuduiltaan Suomeen. Paitsi, että Ilta-Sanomien tekemän tutkimuksen mukaan niistä ihan oikeista veteraaneista suurin osa toivottaa pakolaiset tervetulleeksi. Jos jollakulla on hätä, häntä on silloin autettava, oli aika yleinen kommentti kun näitä maatamme puolustaneita miehiä ja naisia haastateltiin.

Suomi on länsimainen hyvinvointivaltio, joten ei ole ihme, että tänne halutaan. Aina näin ei kuitenkaan ole ollut, ja niinpä jopa Suomesta on aika ajoin lähdetty paremman elämän perään. Tai ihan vaan siksi ettei muuta mahdollisuutta ollut. Vähän niinkuin tänne nyt tulevilla pakolaisilla. Mutta tätä eivät tämä rajat kiinni -porukka halua muistella.

Suomalaiset lähtivät, lähinnä maaseudulta, vuosina 1800-1900 lukujen vaihteessa kohti Amerikkaa. Lähtivät, koska maaseudulla ei ollut elinmahdollisuuksia. Siirtolaisinstituutin mukaan siirtolaisia oli tuolloin noin 300.000, joka muuten oli noin 10% koko väestöstä. Eli sama kuin nyt maasta poistuisi noin puoli miljoonaa ihmistä. Onneksi Amerikassa ei ollut Rajat Kiinni -porukkaa. Olisi nimittäin mm. kuolleisuus Suomessa noussut uskomattomiin lukemiin. Mutta taisivat olla vaan elintasopakolaisia......

Seuraavan kerran Suomesta lähdettiin 1918. Oman kapinansa hävinneet punaiset vaelsivat tuhansittain Venäjälle turvaan. Jos itärajalla olisi tuolloin seissyt näitä Rajat Kiinni -ihmisiä, olisi aika moni pakolainen menettänyt henkensä valkoisten vankileirien teloituksissa.

Ruotsin rajat ovat aina olleet auki suomalaisille. Niinpä tuntuu vähintäänkin vaivaannuttavalta se. että nämä "Suomea puolustavat" mielenosoittajat osoittavat nimenomaan mieltään Torniossa Ruotsin rajalla. Jos rintama olisi murtunut sodissamme 40 -luvulla, pakolaistrulva Ruotsiin olisi ollut järkyttävä. Tästä oli aikoinaan tehty jo valmiit suunnitelmat. Mutta eihän porukat varmaan karkuun olisi lähteneet, olisivat vaan vaihtaneet maata kun Ruotsissa on paremmat nisupullat. Vähän niinkuin nämä nyt Suomeen tulevat pakolaiset, Eikös niin?

Vuosina 1969 ja 1970 Ruotsiin muutti 80.000 suomalaista. Ei ollut rajoilla Rajat Kiinni -porukkaa tuolloin. Onneksi, sillä Ruotsiin siirtyneillä ei ollut töitä eikä näin ollen elinmahdollisuuksia kotimaassaan. Ruotsissa niitä oli ja näin moni siirtolainen sai elämänsä kuntoon. Osa muutti takaisin, mutta muuttotappio lasketaan olleen 60.000 ihmistä.

Nyt Suomeen on tullut noin 18.000 pakolaista. Se on todella vähän mihin tahansa edellä mainittuun muuttoaaltoon verrattuna. Vaikka pakolaismäärä kasvaisi 50.000, joka on suurin arvio tällä hetkellä, sekin on verrattain vähän Suomesta paremman elämän perään lähteneisiin verrattuna.

Eikö olisi historiankin valossa vähintäänkin kohtuullista, että antaisimme apumme niille, jotka sitä tarvitsevat? Sen, ketkä sitä oikeasti tarvitsevat, päättäminen kuuluu viranomaisille. Ei kenellekkään rajoilla päivystävälle punaniskalle.2 kommenttia:

  1. Osuit taas kerran oikeaan. Aivan kuin kirjailija Jari Tervo sanoi, suomessa asuu valkoista roskaväkeä. Heille ja koirille riisi ja puurot ovat oikeaa ruokaa, mutta ei muslimeille. Jos rasistihallitus yrittää estää vapaata maahanmuuttoa, vasemmistolaisena me molemmat tiedämme että sen on aika lähteä kuin toimitusjohtajan Jokereista. Aivan totta Suomestakin lähti sota-aikana juuri 20-30 vuotiaita miehiä turvaan Ruotsiin. Rasisteja ehkä hämää se että muslimit kehittyvät nopeammin kuin eurooppalaiset. 8-9 vuotiaan naiset jo perustavat perheitä kun valkoisen roskaväen naiset ovat vasta ala-asteella.

    PPP

    VastaaPoista
  2. Rasisti väittävät myös ettei nuoria tyttöjä saisi ympärileikkata. Tytöt itse haluavat että heidät Silvotaan! Vain niin heistä tulee kunnon musliminaisia. Ympärileikkaaton nainen on kuin Kalajoki ilman Hiekkasärkkää.

    Von Näätämö

    VastaaPoista