maanantai 21. syyskuuta 2015

Varoitus

                                                           


Myönnän, että olen kuulunut niihin ihmisiin, jotka suhtautuvat tietoturvaan netissä verrain vapaamielisesti. Salasanat pitäisi vaihtaa, välimuistit tyhjentää jne. Joo joo....

Kunnes tuli lauantai 19.09.2015. Kirjauduin aamusella verkkopankkiini ja hämmästelin kun tilin saldo on peräti 1.05. Ei siellä paljoa pitänytkään olla, mutta pikkasen enemmän nyt kuitenkin.

Tilitapahtumista selvisi, että herra (?) Adeen Adeen oli vastaanottanut allekirjoittaneelta kaksi suoritusta PayPallin kautta. Yöllä, eli siihen aikaan kun vedin unta palloon,  tietämättä lainkaan että Adeen Adeen operoi tililläni. Tuli ihan pikkaisen turvaton olo. Ja jokainen tilillekirjaantuminen tuon tapauksen jälkeen on saanut aivan uuden, jännittävän twistin......

No, otin yhteyttä samantien PayPalliin ja kerroin tapahtuman. Yllättävän nopeasti sain vastuksen jossa kerrottiin, että tapahtumia tutkitaan ja noin 2-3 päivän jälkeen saan vastauksen. Kertoivat ottavansa yhtyettä mm. herra (?) Adeen Adeeniin. Hän lienee päivystäneen netin ääressä, sillä noin tunnin päästä PayPal ilmoitti, että palauttavat rahani. Tämä vie kuitenkin noin 5 pankkipäivää.

Eli lukuunottamatta säikähdystäni, epävarmuuden tunnetta, hässäkkää ja rahan pummaamista kavereilta viikonlopuksi, kaikki on loppujen lopuksi hyvin. Paitsi, että jotenkin luotto katosi siihen, että silloin harvoin kun minulla on rahaa tillilläni, se olisi turvassa siellä. Ja juu juu, olen vaihtanut salasanat PayPallissa, olen ottanut korttini pois  jne., mutta silti tapahtuma jätti pienehkön epävarmuuden.

Eli, vaikka teille ei vielä olisi mitään vastaavaa tapahtunut, niin kyllä se kuitenkin kannattaa olla tarkkana ja vaihdella niitä salasanoja aika ajoin. Yleisesti ottaen asiat saadaan varmasti korjautta, mutta aina se oman vaivansa aiheuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti