maanantai 4. elokuuta 2014

TuoteSurullisen kuuluisa Johanna Tukiainen kärsii tällä hetkellä hämmentävästä ongelmasta. Hän on muuttanut "estradiesiintymistään" normaalimpaan suuntaan ja samalla menettänyt suurimman osan yleisöään. Miten tähän on tultu ja mitä tämä tarkoittaa?

Johana Tukiaisen keikat on tunnettu tähän asti siitä, että neitokainen on riekkunut pizzerioiden ja lähiökuppiloiden nurkkalavoilla enemmän tai vähemmän huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena. Ja kun mömmöjä on vedetty tarpeeksi, "show" on ollut lähinnä sääliä ja suurta ihmetystä herättävää sekoilua. Yleisö on tullut keikoille katsomaan sirkuksen parrakasta naista - eli lähinnä sitä, kuinka sekaisin "taiteiliija" tällä kertaa on ja kuinka hän sekoilee tällä kertaa. Tuleeko paikalle poliisi, ambulanssi vai molemmat.

Mutta sitten tapahtui jotakin. Vahvistamattomien tietojen mukaan Johanna sai lääkäriltään testitulokset ja ukaasit, joiden mukaan ryyppääminen ja rällääminen olisi syytä lopettaa mikäli henkikulta on kallis. Vuosien mittainen ryyppyputki erilaisilla pillereillä ryyditettynä on vaikuttanut mm. maksaan ja munuaisiin, joten elintapoja olisi syytä muuttaa, ja radikaalisti.

Ja Johannahan  muutti. Tai ainakin yrittää muuttaa. Aivan viime aikoina hänet on nähty selvinpäin Helsingin kaduilla, hänet on nähty selvinpäin herätyskokouksissa ja ennenkaikkea, hänet on nähty selvinpäin keikoilla. Ja tästä viimeisimmästä, eli selvinpäin vedettyistä keikoista, ne suurimmat ongelmat ovat sitten syntyneet.

Johanna Tukiaisen show kun ei todellakaan aiheuta suuria riemunkiljahduksia. Se koostuu ensinnäkin lähinnä levyltä tulevista kappaleista, joiden päälle Johanna laulaa. Tai laulaa ja laulaa.... neitokaisen lauluäänelläkään ei Idolsissa ensimmäistä kierrosta pidemmälle pötkittäisi. Tuskinpa ovet avautuisivat edes sille ensimmäiselle kierrokselle. Ei, vaikka kysymyksessä on playbackin playback, eli laulua aiemmin lauletun päälle. Toinen shown elementti on tanssi, joka tässä tapauksessa tarkoittaa kömpelöä liikuntaa musiikin tahtiin.  Johanna itse kutsuu tätä osuutta kansainväliseksi estradiviihteeksi, joka osoittaa vain sen, että hän ei todennäköisesti ole kansainvälistä estradiviihdettä ikinä nähnytkään.

Nämä edellämainitut showelementit kurotaan kasaan sitten juonnoilla, jotka käsittelevät edesmennyttä sisartaan Juliaa ja/tai aivan viime aikoina esille nostettua uskonnollisuutta.

Eli ihmisten pitäisi siis saapua sinne lähiökapakkaan seuraamaan huonoa laulua laulun päälle, kömpelöä tanssahtelua ja kuuntelemaan avautumista Julian kuolemasta ja/tai uskonnosta. Ilman alussa mainittua jännityselementtiä siitä, kuinka sekaisin esiiintyjä juuri tänään on, miten hän tänään nolaa itsensä jne. Onhan kysymyksessä aito Johanna Tukiainen.

Itse show, ei edes Johannalla ryyditettynä, ilman kännisekoiluja, ei vaan vedä ihmisiä. Kukaan ei halua maksaa siitä, että esiintyminen aiheuttaa lähinnä säälinsekaista myötähäpeää.. Yleisöstä ihan kuka tahansa kykenee esiintymään vähintäänkin samalla tasolla vaikka Johannan omien sanojen mukaan hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus showtanssista. Karaokessa kuullaan usein huimasti parempia lauluesityksiä ja diskojen tanssilattioilla seksikkäämpiä tanssiesityksiä kuin mitä Johanna showssaan tarjoilee.

Ja tässä onkin Johanna Tukiaisen suuri ongelma. Enää ei voi sekoilla, enää ei voi kiivetä lavalle tuhannen päissään vaan nyt pitää yrittää vetää show selvinpäin. Ja kun sen tekee, se on niin luokkaton räpellys, ettei se kerta kaikkiaan kiinnosta ketään. Eli Johanna on menettänyt yhden valtin, hän ei voi enää esiintyä kännissä!

Tilanne on siis hiukan nurinkurinen, koska esityksen tason noin periaatteessa pitäisi nousta taiteilijan esiintyessä selvinpäin. Johannan tapauksessa se ei nouse, vaan esityksestä poistuu se yksi ja ainoa elementti, jonka takia ihmiset ovat showta tulleet katsomaan. Niinpä taiteilijamme pitäisi keksiä äkkiä jotain, muuten ura showmaailmassa saattaa saavuttaa päätepisteensä nopeasti. Esimerkiksi ammattitaidon hankkiminen voisi olla ihan kiva ja harkinnanarvoinen juttu. Vaikka se edellyttäisikin sitä, että yli kymmenen vuoden kokemuksen omaava tanssija nöyrtisi ja  hakeutuisi jonkun ihan oikeasti tanssia ja laulua osaavan henkilön oppiin. Pitkän ja intensiivisen opiskelun jälkeen Johanna Tukiais -show saattaisi nousta sille tasolle, että ihmiset tulisivat katsomaan itse showta, ei mahdollisesti sekoilevaa ja itsensä lavalla nolaavaa rappioalkoholistia.    

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti