perjantai 22. elokuuta 2014

Paska Cheek

                                                        


Kylläpä tuo Cheek on paska. Hyvännäköinen, siisti ja menestyvä. Eikä edes piilottele sitä. Musiikki myy ja keikat ovat järjestään loppuunmyytyjä. Festareilla suurin yleisö löytyy aina Cheekin keikoilta, kaiken lisäksi kaveri myi kaksi Olympiastadionia täyteen. Eli n. 80.000 ihmistä tulee näkemään herran lavalla tämän viikonlopun aikana. Ihmiset bailaavat, tanssivat ja laulavat mukana.

Ja sillä on sitäpaitsi ihan sikakallis autokin. Se puhuu kaksoisveljestään ja sen ongelmmista avoimesti. Kertoo olleensa itsekin nuorempana Lahdessa melkoinen kriminaali.  Itkee kuolleen isänsä perään. Ja esiintyi vielä siinä naurettavassa televisio-ohjemassa.

Kyllä sen on pakko olla tosi paska, jota mun pitää nyt ivata, mun pitää kirjoittaa siitä kolumni/blogi siltä pohjalta, kuinka naurettava pyrkyri se on. Kun sen musiikkikin on sitä räppiä! Ai niin, eihän se ole edes oikeaa räppiä. Cheekin musiikki kun myy - oikea räp ei myy kun siinä meillä kaikilla on niin paha olla, että meidän on pakko sylkeä siitä mikkiin ja kaikille niille neljälle katsojalle, jotka on tulleet keikalle. Me tehdään sitä oikeaa räppiä. Yo!

Jare Henrik Tiihonen. Joka äidin toivevävy. Siisti, avoin, hyvännäköinen, menestyvä, joskus jopa tunteellinen. Ja samalla helppo kohde "oikeille" muusikoille, "oikeaa" musiikkia kuunteleville, "oikeaa" musiikkia arvostaville. Jos menestyt Suomessa omalla musiikillasi, esiinnyt naisten- ja/tai iltapäivälehtien kansissa ja television viihdeohjelmissa, sä et voi olla vakavasti otettava muusikko.  

Vakavasti otettava musiikko nuohoaa kellareissa bändinsä kanssa vuosikaudet. Soittaa musiikkia, joka on hienoa, mutta kukaan muu kuin bändi itse ei jaksa kuunnella sitä. Saatikka ostaa sitä ainoaa omakustannetta, joka on tehty opintolainalla. Vakavasti otettava muusikko laulaa yhteiskunnan epäkohdista, siitä kuinka paha olo hänellä itsellään on tai kuinka pientä ihmistä ryöstetään. Vakavasti otettava muusikko ei kiinnitä mitään huomiota omaan ulkonäköönsä, koska "mun musiikki puhuu enemmän kuin mun ulkonäkö". Siksi vakavasti otettava muusikko harvoin nousee suuren yleisön tietoisuuteen. Joka on hyvä, sillä ollakseen vakavasti otettava muusikko, muusikon pitää kärsiä. Ja kertoa siitä kaikille. Eikä missään nimessä menestyä.

Lopuksi muutama fakta:
                                   
-  kahdeksan julkaistua studioalbumia
-  näistä viisi on myynyt kultaa
-  yhdeksän ykköstilaa joko Suomen virallisella tai latauslistalla
-  kaksi stadionkonserttia Olympiastadionilla, ensimmäinen myytiin loppuun 71 minuutissa, toinen 35 minuutissa
-  vuoden 2013 Emma-gaalassa viisi pystiä
                              
Paska jätkä. Ihan paska.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti