keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Raiskaus

                                                           Ihan tähän alkuun saatettakoon tiedoksi se, että raiskaus on yksi ällötävimmistä rikoksia joita tiedän. Se, että käyttää seksuaalisesti jotakuta hyväkseen vastoin toisen tahtoa, saattaa pilata uhrin elämän lopullisesti. Puhumattakaan  hyväksikäytöistä, jotka perustuvat vaikkapa uskonnolliseen tai taloudelliseen asemaan. Yhä vaan iljettävämmäksi muuttuu.....

Mutta mutta, toisaalta en tiedä mitä sanoa siitä, että raiskaussyytöstä käytetään omien etujen ajamiseen. Aika usein kysymyksessä on parisuhteen ongelmat, joita ratkotaan syyttämällä toista raiskauksesta. On kenties eksytty vieraaseen sänkyyn ja kiinnijäämisen pelossa syytetään kumppania, täysin syytöntä, raiskauksesta. Tähän samaan, täysin käsittämättömään lokeroon, kuuluu avioerotilanteessa käytetyt perättömät lasten hyväksikäyttösyytökset. Jännää on se, että näissä uhrina on aina mies.

Joulun aikaan julkisuuteen tuli Ylivieskassa tapahtunut raiskaus. Kaksi "erittäin tummaihoista" miestä oli ilmoituksen mukaan raiskannut nuoren naisen Ylivieskan kaupungintalon läheisyydessä. Poliisi tutki, keskustelupalstat räjähtivät, ja saatan vain kuvitella sitä pelkoa, mikä vallitsi vähänkin tummemman ihon omaavien joukossa kaupungissa. Heitä kun ei nyt niin kovin montaa tässä sisäänpäin lämpiävässä keski/pohjoispohjanmaalaisessa kaupungissa ole.

Ja tänään, vajaa viikko tapahtumasta, poliisi tiedotti, ettei mitään raiskausta ole tapahtunut. En tiedä ilmoituksen taustoista sen tarkemmin, mutta täytyypä ihmetellä tätä "nuorta naista", joka alunperin ilmoituksen teki. Ei sitten tullut mieleen ollenkaan minkälaisen paineen hän asetti jokaikisen kaupungissa asuvan ulkomaalaisen niskaan. Puhumattakaan siitä, kuinka monta heistä on kuulusteltu, mitä se on aiheuttanut heidän parisuhteelle, heidän asemaansa kaupungissa, työpaikoillaan jne. Onneksi kukaan "suomalaisia puolustava" klanipää ei ihan vielä kerennyt kostaa tätä raiskausta. Siis sitä, jota ei koskaan tapahtunut.

Toivon todella, että tätä feikkiuhria ei koskaan raiskata oikeasti. Toivon todella, ettei hän joudu käymään lävitse sitä häpeän tunnetta, jota oikeasti raiskatut tuntevat. Toivon, että hän on oikeasti miettinyt mitä hänen valheellinen rikosilmoitus aiheuttaa, ei pelkästään niille, joita teosta on epäilty, vaan itse asiassa koko kaupungin ulkomaalaisasutukselle. Ja kaikille niille naisille, jotak tekevät tulevaisuudessa ilmoituksen ihan oikeasta raiskauksesta. Toivottavasti tämä nainen kykenee elämään valheensa kanssa. Se kun saattaa olla aivan yhtä raskasta kuin raiskauksen uhrina eläminen.


3 kommenttia:

 1. Marraskuussa 2015 Kempeleessä tapahtui raiskaus jonka tekijä on yhä pidätettynä. Siitä tapauksesta et kirjoittanut blogia. Joulukuisesta Ylivieskan valeraiskauksesta kirjoitit blogin. Jos Ylivieskan raiskaus olisin ollut "oikea"raiskaus, olisitko kirjoittanut siitä? Kumpi mielestäsi on suurempi rikollinen; Kempeleen raiskaaja vai Ylivieskan valeuhri? Tuskin vastaat, mutta kysyn silti. PPP

  VastaaPoista
 2. Päinvastoin kuin PPP oletti, vastaan. Vaikkei se tapoihini kuulukkaan. Suomessa tehdään vuosittain noin tuhat ilmoitettua raiskausta. Vaikka haluaisinkin, en kykene millään kirjoittamaan niistä kaikista. Siitä huolimatta ne ovat jokaikinen aivan yhtä ällöttäviä rikoksia. Enkä näe Muhoksen tapausta mitenkään erilaisena, tapauksena josta minun olisi pitänyt kirjoittaa.

  Sen sijaan Ylivieskan feikkiraiskaus on mielestäni poikkeustapaus, josta kannattaa kirjoittaa. Siinä ei pelkästään leikitä vähän turhan vakavalla asialla, siinä viedään pahimmillaan pohja pois oikeasti raiskatuksiksi tulevien rikosilmoituksista. Siinä syyllistettiin myös aivan syyttömiä ihmisiä. Siksi kirjoitin Ylivieskan tapauksesta, en Muhoksen tapauksesta.

  VastaaPoista
 3. Olen ylpeä sinusta että vastasit viestiini. Enkä syytä sinua siitä ettet vastannut kysymykseeni suuremmasta rikollisesta raiskaaja vs. valeraiskattu. Luulen sinua vain pelkuriksi, eikä se mikään häpeä ole. Kuvittelepa vain esim. teosta "Tuntematon sotilas" ilman Riitaojaa. Siitä huolimatta olen sitä mieltä että raiskaaja on suurempi rikollinen kuin feikkiraiskaittu.

  VastaaPoista