torstai 14. tammikuuta 2016

Oinosen PenttiOinosen Pentti (ps) se vasta veijari onkin. Pentti saa kirjoitella aivan mitä mieleen juolahtaa, ja kun miestä vaaditaan tilille kirjoituksistaan, hän vetäytyy kansanedustajan koskemattomuuden taakse. Penttihän on tunnetusti mies, joka seisoo mielipiteidensä takana. Hah!

Oinonen kirjoitti sanomalehti Karjalaiseen mielipidekirjoituksen, jonka mukaan Kuopiossa olisi viime viikolla raiskattu 15-vuotias tyttö ja että teosta on vahvasti epäiltynä "turvapaikan hakija". Paitsi ettei mikään tässä Oinosen kirjoituksessa pitänyt paikansa. Kuopiossa oli raiskattu nainen, tosin jo joulukuussa, hän ei ollut 15 -vuotias eikä tästäkään teosta epäilty "turvapaikan hakijaa." Muilta osin Pentin kirjoitus toki piti paikkansa. Pentti kuittasi kirjoituksensa vain, että se oli "tuohtuneessa tilassa kirjoitettu". Kysymys herääkin siis, että saako "tuohtuneessa tilassa" kirjoitella aivan mitä sattuu?

Koko homma huipentui Prisman parkkipaikalle, jossa poliisipartio lähestyi Oinosta, joka istui autossaan. Poliisi olisi halunnut viedä kansanedustajan kamarille juttelemaan edellä mainitusta kirjoituksestaan. Pentti ilmoitti pontevasti, ettei nouse autostaan eikä ainakaan ole mihinkään poliisilaitokselle lähdössä. Siihen tarvitaan kuulemma 4-5 riskiä miestä kantamaan, koska olen jullikka vielä tässäkin iässä, Oinonen uhosi. Poliisit luovuttivat. Eivät kuulemma jaksaneet alkaa painia.

Saatan kuvitella sieluni silmin tuon kohtauksen. Oinonen istuu karvalakki korvillaan autossaan kun poliisit lähestyvät häntä. "Anteeksi, mutta Teidän pitäisi lähteä laitokselle selvittelemään kirjoitustanne". Pentti kiristää turvavyötään, pistää ikkunan kiinni ja huutaa, että "minä olen KANSANEDUSTAJA, jolla on koskemattomuus! Ette voi asettaa minua syytteeseen"! Ja lähtee ajelemaan pois. Koska hänellä oli "kylmä".

Perustuslaista löytyvän kansanedustajan koskemattomuus -pykälän mukaan kansanedustajaa ei saa asettaa syytteeseen eikä hänen vapauttaan saa riistää valtiopäivillä lausuttujen mielipiteiden vuoksi. Laissa ei mainita mielipidekirjoituksia. Ja mitä perustuslaki sanoo siihen, että kansanedustaja ajaa kännissä? Tappaa jonkun? Raiskaa? Onko koskemattomuus silloinkin voimassa, jos sattuu istumaan Prisman parkkipaikalla omassa autossaan?

Tämä tapaus, kaikessa surullisuudessaan, kuvastaa taas kerran näiden oinosten kaksinaamaisuutta. Eduskunnassa, silloin kun se sopii omiin tarkoitusperiin, ylistetään ja korostetaan suomalaisten virkamiesten, kuten vaikkapa nyt poliisien, ammattitaitoa, mutta kun tuo ammattitaito kohdistuu itseensä, ikkuna pistetäänkin kiinni. Ja kun tilaisuus tarjoutuu, vaikkapa sitten ihan pikkaisen  väritettynä, tölväistä maahanmuuttajia, se tehdään. Se tehdään täysin tietoisena siitä, ettei väärästä todistuksesta seuraa mitään. Koska on koskemattomuus.

Jos minä kirjoittaisin totena ja vaikkapa itse todistajana olevana, että olen nähnyt Pentti Oinosen homoeroottisessa ihmiskontaktissa, joutuisin siitä tilille enemmin tai myöhemmin. Vaikka kuinka tietäisin lausetta kirjoittaessani että se on valetta. Eikä anteeksipyyntö riittäisi. Minulla kun ei ole kansanedustajan koskemattomuutta. Joka näemmä antaa luvan valehdella niin paljon kuin sielu sietää..... 
2 kommenttia:

  1. Miten suhtaudut mr. Jokerin Teemu Selänteen ulostuloon? Mahtaako Teemu valehdella raiskauksen? Mitä mieltä sinä olet? Jatkatko Riitaojan viitoittamalla tiellä? Ei sillä että pelkuruus rikos olisi. Mutta jotain se kertoo sinusta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos palautteesta. On aina mukava saada selkeästi harkittua palautetta. Vastauksia kysymyksiisi; olen kirjoittanut jo mielipiteeni Teemu Selänteen ulostuloon. Löydät sen uudesta blogistani. En usko Teemun valehdelleen raiskauksen, ainakaan siitä ei ole ollut julkisuudessa uutista. Oinonenhan myönsi ihan itse "hieman liioitelleensa" asiassa. Riitaojaa en tunne, joten tähän asiaan en voi valitettavasti ottaa kantaa.

    VastaaPoista