perjantai 18. joulukuuta 2015

Murhaajan mietteet

                                                       


Heti alkuun oletus. Olettakaamme, että 01.12.2006 Ulvilassa murhatun Jukka Lahden tappaja on vielä elossa. Meinasin kirjoittaa, että olettakaamme lisäksi, että Anneli Auer ei murhannut miestään, mutta tämä oletus on turha. Oikeusasteet ovat tulleet siihen tulokseen, että Auer ei ollut teon takana. Jossain on siis henkilö, joka tuon murhan teki. Kenties hän asuu juuri sinun naapurina......

Mitä on mahtanut liikkua tämän ihmisen päässä tekonsa jälkeen? Ajatelkaapas nyt; olet murhannut miehen harkitusti ja suunnitelmallisesti. Murtautuminen jonkun kotiin illalla/yöllä, ihmisen tappaminen kun paikalla on koko muu perhe, ei voi olla pikaistuksissaan tehty teko. Ei sitten mitenkään. Eli olet suunnitellut tekosi tarkkaan. Ja onnistuit siinä, Jukka Lahti kuolee ja sinä pääset pakoon.

Poliisi aloittaa tutkimuksensa, ja murhaajan täytyy olla kuin tulisilla hiilillä. Milloin ovikello soi, milloin poliisi tulee ja pidättää? Kenties näin kävikin, kenties tekijä oli poliisin kanssa tekemisissä, mutta syytteitä ei nostettu. Tai sitten ei, kenties tappaja sai olla rauhassa, ja vähitellen pöly hänen ympärillään laskeutui ja elämä palasi raiteilleen. Niin raiteilleen kun se tuollaisen veriteon jälkeen voi palata.

Osoittaa melkomoista kylmähermoisuutta seurata viileästi sivusta, kun jotain toista, tässä tapauksessa Anneli Aueria, väännetään syyllseksi. Mitä mahtoi tekijän mielessä liikkua, kun Auer tuomittiin? Tai silloin, kun juttu avattiin uudelleen? Puhumattakaan siitä, mitä hänen päässään liikku nyt, kun Auer on todettu syyttömäksi? Teoriassa tutkimus avataan nyt jälleen kerran uudelleen, murhahan ei vanhene koskaan. Alkavatko ne tuliset hiilet taas kasaantua?

Se on ainakin varma, että sen lisäksi, että tekijä oli satavarmasti paikalla murhan tapahtuessa, hän on saanut julkisuudenkin kautta niin paljon tietoa tapahtumasta, että niin kovahermoisen tyypin, joka on elänyt yhdeksän vuotta murha omatunnollaan, on helppo kehitellä tarina, joka sulkee hänet epäiltyjen ulkopuolelle. Hän on voimut tutustua lasten kuulusteluihin, puhelinnauhoituksen arviointeihin, poliisin todisteluun rikostusta parvekelasista ja verisestä pölkystä jne. Veikkaisin ettei itsensä puolustaminen ole edes vaikeaa näin kylmälle ihmiselle.

Niinpä niillä tutkijoilla, jotka alkavat juttua tutkimaan, on edessään niin syvä ja upottava suo, että hyvin suurella todennäköisyydellä juttu jää pimeäksi. Ellei joku sitten koe omatunnon pistosta ja tunnusta. Anneli......? Joku muu......? Vai sittenkin Anneli?

 


1 kommentti:

  1. Tuskimpa murhaajalla sen kummempaa pyöri mielessä kuin normi matu-raiskaajallakaan.

    P.P.P

    VastaaPoista