perjantai 27. kesäkuuta 2014

Paska pääministeriTämä ei ole poliittinen blogi. Eikä tästä tule poliittista blogia. Lupaan sen, vaikka aina joskus tekisikin mieli politiikasta kirjoittaa. Kirjoittaa esimerkiksi siitä yhdestä puolueesta, jonka puheenjohtaja kirjassaan rohkaisee puolueen jäseniä ja muita seuraajiaan sanomalla, että "sinun mielipiteesi ei ole väärin sen enempää kuin muidenkaan" ja että "olennaista on se, että uskaltaa olla jotain mieltä, johdonmukaisesti ja pelkäämättä". Unohtaa toki mainita sen, että jotain mieltä saa olla, kunhan on samaa mieltä puheenjohtajan kanssa. Ainakin jos puhutaan homoista. Tai avioliitosta. Niinkuin "kansan syvät rivit" kuulemma ovat. Minä en sitten varmaan kuuluu joko kansaan tai sen syviin riveihin. Onneksi.

Ei, en kirjoita politiikasta. Mutta kun meille on juuri saatu paska pääministeri, niin pakkohan sitä on ihmetellä. Miettikääpä nyt, kaveria ei keretty vielä edes nimittää, niin jo oli ensimmäinen megaluokan moka plakkarissa. Hallituksen nimitystilaisuuteen pitää pukeutua tietyllä tavalla, ja se oli toki onnistunut, mutta ranteeseen oli pistetty sitten aivan vääränlainen kello. Tapakouluttajat  ja tyylikonsultit onneksi kertoivat tarkkaan kellon taustaväriä ja rannekkeen materiaalia myöten minkälainen kello olisi ollut hyväksyttävä. Tämä oli kardinaalimoka ja vielä ensimmäisenä päivänä.  Miten ihmeessä tommonen kaveri voi päästä pääministeriksi?

Ja kun se olisikin jäänyt tuohon, mutta ei. Sama kaveri, siis se paska pääministeri, osaa käyttää vielä sosiaalista mediaa. Se twiittailee ja lähettelee kuviaan Instagramissa. Onneksi se ei sentään ole hassahtanut Facebookiin, sehän nyt vasta olisikin.....

Suomessa ei pääministeri ole koskaan, ennen tätä, edes osannut käyttää somea. Ennen sitä edellistä nulikkaa joka lähti jonnekin karkuun, tuskin edes kuulleet koko internetistä.  Ja nyt tämä uusi PM twiittaa valtoimenaan kuinka hän on matkalla Brysseliin, kuinka hän oli illallisella sen ja sen kanssa, ottaa selfeitä ja lähettää kuviaan kaiken kansan hämmästeltäväksi. Ei, ei ja vielä kerran ei!

Suomessa pääministeri lausuu, jos lausuu, virallisesti. Pääministeri esiintyy kansalle puku päällä, mielummin eduskunnassa, mutta jos se ei ole mahdollista, niin muualla virallisessa ja juhlavassa tilassa. Toimittaja kysyy tietäen jo valmiiksi ettei saa kunnon vastausta, ja pääministeri vastaa. Ei kysymykseen, vaan kysymyksen vierestä. Jos tulee vaikea kysymys, tai kysymys mihin PM ei osaa vastata, hän murisee ja myöhemmin haukkuu kaikki toimittajat.  Näin toimii kansanvalta, on aina toiminut ja tulee aina toimimaan. Siihen mitään sosiaalista mediaa tarvita!

Luulitte varmaan, että pääministeri voitaisiin leimata paskaksi tuon edellä olevan perusteella. Kieltämättä aikamoinen syntilista, mutta valitettavasti tämä ei lopu tähän. Tämä uusi kaveri kun vielä kuntoileekin! Kuntoilee kuulemma tunnin päivässä. Ja kertoo siitäkin ihan avoimesti. On tainnut julkaista muutaman kuvankin kun on pyörän selässä tai lenkillä. Varmaan muuten tekee sitä virka-aikana, aikana joka on pois sinun ja minun asioiden hoitamiselta.

Kuluttaja-asiamies huomio! Minne voi valittaa siitä, että vaaleilla valittu pääministeri ei hoida niitä asioita, mitä on luvannut, koska harrastaa omia juttujaan? 

Tehdäänpä hypoteettinen laskelma. Viikossa on  yhteensä 168 tuntia. Sanotaan nyt, että PM nukkuu 7 tuntia yössä, se vie viikosta siis 49 tuntia. Näin ollen aktiiviseksi työajaksi jää 119 tuntia. Tuosta ei ole vähennetty ruoka-, juoma- tai kakkiaikoja, koska en tiedä kuinka kauan ao. toimitukset paskalta pääministeriltämme vievät. Todennäköisesti kauan, sillä hänhän on nimenomaan paska pääministeri.

119 tuntia hoitaa yhteisä asioitamme. Eipä ole paljon se ei. Ja tämä tyyppi tuhlaa tuostakin vähästä seitsemän (7) tuntia liikuntaan! Jäljelle jää naurettavat 112 tuntia, eli 16 tuntia päivässä. Viikon jokaisena päivänä. Kuten voitte huomata, ei taida tämä uusi pääministeri oikein loppuun asti ajatellut, mikä on tärkeää ja mikä ei. Joku ammattiliitto voisi ottaa asiakseen nostaa älämölyn ja mennä vaikka lakkoon iihan sen takia, että pääministeri laiskottelee ja hoitelee omaa kuntoaan, kun hitsaaja-Pertti painaa pitkää päivää konepajalla. Miinus ruokatunnit, miinus lakisääteiset kahvipaussit ja viime työehtosopimuskierroksella sovitut ylimäärinen kahvitunti. Ai niin ja pekkaset. Ja koulutuspäivät. Ja virkitysiltapäivät.

Asia lienee tullut selväksi. Meillä on paska pääministeri. Joka tosin ei ole vielä ehtinyt oikeastaan edes aloittaa virassaan, mutta paska se on. Sen on pakko olla, saihan se EU -vaaleissakin ihan älyttömän äänimäärän. Ja se twiittaa. Ja kuntoilee. Kaikenlisäksi se paskiainen aika usein vielä hymyileekin. On siinä pakko olla jotain kieroa. Ihan pakko.

Uups tajusin juuri, että hänhän oikeasti tietää, mikä on internet. Ja saattaa luppoaikoinaan, jota siis todistettavasti on lähes rajaton määrä, eksyä jopa tälle sivulle. Eikä siitä hyvää seuraisi. Joutuisin todennäköisesti blokatuksi PM:n twitter- ja instagramsivustolta kostoksi. Ja minun feedeihin alkaisi tulla kaikenlaisia häiriöviestejä tyyliin hästäk iteootpaska tai hästäk tuuvittuitekoittaa. Lopetan siis tähän, ihmetellen ja peläten samalla, että mihin tämä maa on oikein menossa. Sorry.


 

1 kommentti:

  1. "hästäk iteootpaska tai hästäk tuuvittuitekoittaa"

    hästäk tot reps*

    VastaaPoista